MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPOŃSKA DO TRENINGU STAL 1060 KOD bl-1

?Ostry i gotowy do treningu

?Doskonale wyważony

?Oryginalny pomysł na prezent

?Ekskluzywna dekoracja każdego wnętrza

?Oparty na wzorach historycznych

?Wykonanie 100% ręcznie z materiałów wysokiej klasy

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 4001
  • Producent: SPECIALREPLICAS
  • Kod producenta: 5905771103040
  • Dostępność: DOSTĘPNY DOSTĘPNY

  • Historia ceny
    Najniższa cena 30 dni przed zmianą: 799,00 zł brutto
  • Cena netto: 812,20 zł 999,00 zł
  • szt.
  • Paypal, Płatność gotówką przy odbiorze, Płatność przelewem, Przelewy24, Szybki przelew- przelewy 24.pl

Produkt wysyłamy w ciągu 48h.

Zamówienie realizujemy w ciągu 48 godzin.

Produkt objęty jest 2 letnią gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 30 dni.

MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPOŃSKA DO TRENINGU STAL 1060 KOD bl-1




Długość całkowita: 103 cm / 40.6 cali

Długość ostrza: 73 cm / 28.7 cali

Długość rękojeści (tsuka): 27 cm / 10.6 cali

Waga: 2 kg

 STAL WYSOKOWĘGLOWA:  1060
TYP OSTRZA: MARU

NA OSTRZU: HAMON

Na rękojeści prawdziwa skóra płaszczki, oplot bawełniany

Stopień naostrzenia: wysoki

UWAGA MIECZ PRZEZNACZONY JEST DO PODSTAWOWEGO TRENINGU SIŁY CIĘCIA (NP OWOCE, MATY, BUTELKI PLASTIKOWE ITP.)

Katana ta wykonana została w małej kuźni korzystając wyłącznie z tradycyjnych technik płatnerskich i oryginalnych materiałów. Rękojeść złożona z dwóch kawałków twardego drewna magnolii japońskiej sklejonych klejem ryżowym i okrytymi skórą płaszczki. Posiada pierścień o nazwie fuchi od strony rękojeści i kołnierz okrywający ostrze u nasady rękojeści nazywany habak. Tsuba ? rękojeść tarczowa wykonana z metali kolorowych, bogato zdobiona. Wygięte ostrze wykute ze stali 1060 przez kowali za pomocą technik przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

W zestawie z pochwą saya pokrytą laką z zamontowanymi sznurkami sageodostosowanymi do zawieszenia przy lewym boku.


?Nie wymaga żadnych zezwoleń

?Można trenować jedną ręką lub dwoma

?Może stać na meblu lub wisieć na ścianie

?Na żywo robi duże wrażenie